miercuri, 11 ianuarie 2012

Own applications

1. Inventar marfa
La cererea unei firme, am realizat o aplicatie pentru a controla inventarul marfurilor care intra in respectivul magazin.
Datele sunt stocate in baza de date MySql, iar interfata grafica este facuta folosind Java. Pentru conectarea la baza de date din Java am folosit Connector J (o clasa Java special creata pentru a permite manipularea bazelor de date prin intermediul Java).La pornire, aplicatia necesita introducerea unui username si a unei parole (datele fiind stocate in baza de date MySql). De asemenea, cei care au drept de administrator pot introduce noi utilizatori si pot vedea situatia utilizatorilor si activitatea lor.



Ce face in principiu aceasta aplicatie?
Pai se pot efectua urmatoarele operatiuni:
- in bara de meniuri aplicatia prezinta 4 meniuri: Frunizori, Produse, Utilizatori si Help(Ajutor).
Din aceste meniuri se pot efectua introduceri de noi furnizori, stergerea furnizorilor cu care magazinul respectiv nu mai colaboreaza, schimbarea datelor de identificare ale furnizorilor, afisarea situatiei la zi cu toti furnizorii cu care magazinul colaboreaza, afisarea detaliilor unui furnizor la cerere, intrari de marfa, iesiri de marfa, situastia intrarilor la zi, situatia iesirilor la zi (la aceste 2 optiuni sunt afisate si persoanele, utilizatorii, care au efectuat respectivele iesiri sau intrari de marfa), situatia stocului de marfa la zi, cautarea detaliilor unui produs sau stergerea unui produs din baza de date.
De asemenea, la inchiderea aplicatiei sau la cerere, se face si un backup al bazei de date pe o alta partitie a calculatorului si in acest fel in cazul necesitatii reinstalarii sistemului de operare, baza de date ramane salvata.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu